Indian Muglai Cuisine
Contacteer ons +32 9 222 57 38

Van waar is de term ‘Muglai Cuisine’ nu afkomstig?

Het Mogolrijk (Engels: Mughal Empire) was een rijk in Zuid-Azië dat tussen 1526 en 1858 door de islamitische Mogoldynastie werd geregeerd. Het kerngebied lag in de Indus-Gangesvlakte. In zijn bloeiperiode (de 17e eeuw) omvatte het Mogolrijk bijna geheel het Indische subcontinent. Het telde aan het einde van de 17e eeuw waarschijnlijk tegen de 150 miljoen inwoners. De Mogolkeizers bevorderden op vaak extravagante wijze de kunsten. Vooral de dichtkunst, schilderkunst en bouwkunst bereikten een hoog niveau. De Taj Mahal is hiervan een sprekend voorbeeld.

Ẓahīr-ud-dīn Mohammed Babur (1483-1530) was de stichter van het rijk. Deze avonturier uit Centraal-Azië versloeg in 1526 in de slag bij Panipat de sultan van Delhi en nam diens rijk over. Babur en zijn opvolgers, die zich met de oeroude titel padishah (‘grote koning’) tooiden, stamden af van de Turks-Mongoolse heerser Timoer Lenk (1336-1405) en van de Mongoolse veroveraar Dzjengis Khan (1167-1227).

De termen Mogol (Muglai) verwijzen naar deze afkomst.

Het onvergetelijke aroma van India en Pakistan zit hem niet alleen in de sterke geur van jasmijn en rozen in de warme lucht, maar ook in de geur van specerijen die zo kenmerkend zijn voor deze keuken Het is een subtiele en delicate mix van specerijen zoals kurkuma, kardemom, gember, koriander, nootmuskaat, maanzaad, chilipeper en zo veel meer. Zoals het palet met olieverf van een kunstenaar, heeft onze kok een twintigtal kruiden waarmee hij de bekende combinaties of “masalas” mengt. Veel van deze kruiden staan ook bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen.

De Muglai keuken staat bekend om zijn rijkheid in smaak door de roomvolle curry’s. Het staat eveneens bekend om het exotisch gebruik van kruiden, gedroogd fruit en nootjes in de gerechten.

Krijgt u hiervan ook het water in de mond? Kom deze gerechten gerust eens proeven
Ontdek de luxe van de Moghuliaanse overheersers in deze gerechten …

Genomineerd voor meerdere culinaire awards. Genomineerd voor Beste Restaurant in 2008 bij de Horeca Awards. Salt ’n Pepper behaalde de tweede plaats voor Betere Buitenlandse Keuken in 2009 en behaalde in 2010 de Quality Crown van de Horeca Awards dat symbool staat voor kwaliteit en klantvriendelijkheid.